Leveranciers

Merken Top 100 - Dr Oetker stevig in top 10

Dr. Oetker Nederland b.v.

Het merk heeft zich dit jaar nog steviger genesteld in de top 10. Met een mooie index ook en dat laat zien dat de gekozen weg van blijven investeren in innovaties met toegevoegde waarde ook in een lastig economisch jaar groei brengt.

 

Onderscheidend
De drie belangrijkste categorieën waarin Dr. Oetker aanwezig is en een rol van betekenis speelt, zijn diepvriespizza’s, bakmixen & melen en koelverse desserts. De strategie binnen deze categorieën is hetzelfde: met onderscheidende producten die inspelen op een consumentenbehoefte waarde toevoegen aan de categorie en groei realiseren. Waarbij nadrukkelijk de samenwerking wordt gezocht met de handelspartners.

 

Pizza succes
Het succes in 2009 is voor een belangrijk deel te danken aan diepvriespizza’s. Een markt van inmiddels 185 miljoen euro. Casa di Mama blijft daarin de grote trekker. In 2008 is de range met drie nieuwe varianten uitgebreid en dat is in 2009 pas echt goed op distributie gekomen. Dat vertaalt zich in mooie groeicijfers en in het groeiende aandeel binnen diepvriespizza’s. Een aandeel dat nu op 14% ligt. Ook Culinaria doet het goed en groeit door. De uitdaging is om in 2010 de groei in omzet en marge in de categorie te houden.

 

Desserts
Binnen desserts timmert Dr. Oetker aan de weg met de concepten Paula en Wolkentoetje. Unieke concepten die stevig ondersteund worden en inmiddels een vaste plek in het zuivelschap hebben veroverd.

 

Bakmixen & melen
Bakken is fun en in zes jaar tijd is de categorie gegroeid van 40 miljoen euro naar 72 miljoen euro nu. Als marktleider ziet Dr. Oetker het als zijn taak en verantwoordelijkheid om consumenten aan het bakken te krijgen én te houden. Met eigentijdse concepten, zoals de unieke kwarktaarten.

 

Lees meer in het februarinummer van Foodmagazine, thema Merken Top 100


Dr. Oetker Nederland b.v.

Dr. Oetker Nederland b.v.

Adres: Hardwareweg 8
3821 BM Amersfoort
   
Telefoon: 033-45 17 900
Fax:
   
E-mail:
Website: www.oetker.nl