Leveranciers

Winnaar Marketing Award 2010 Categorie Kaas

FrieslandCampina Dagvers

Samen goed op weg

De hoogste waardering krijgen in een jaar dat nog volop in het teken staat van de fusie, dat is FrieslandCampina Cheese Specialties ten deel gevallen. Tegelijkertijd is er het besef dat de nieuwe organisatie nog niet op ‘full performance’ zit en dat samen met de handelspartners nog de nodige stappen gezet moeten worden.

Aan het woord zijn trade marketing manager Milan Peeters en sales manager Wilco van Dijken die oprecht blij zijn met de waardering die nu is uitgesproken. Peeters: “Met een omvangrijke fusie als waar wij mee te maken hebben gehad, is de neiging groot om je focus intern te richten. Van meet af aan zijn we ons er echter bewust van geweest dat we in gesprek met onze klanten moesten blijven. Dat we helderheid moesten bieden over wie zijn we, waar we voor staan en hoe we elkaar sterker kunnen maken.”


In gesprek

Van Dijken vult aan: ”We zijn vorig jaar daarom actief in gesprek gegaan met onze partners. Luisteren naar elkaar en over en weer verwachtingen uitspreken, stond daarin centraal. Retailers willen onderscheidend zijn in hun marktgebied, wij willen hen daarin onderscheidend en creatief ondersteunen. Daar kunnen we elkaar in vinden. Als organisatie hebben we zeker al grote slagen gemaakt maar we zijn er nog niet.”

Lange termijn visie

Dat er nog volop mogelijkheden liggen die benut kunnen worden, is duidelijk. Peeters: “De groei van de categorie kaas kunnen we bereiken door consumenten zowel vaker kaas te laten eten als ook meer toegevoegde waarde kaas te laten kopen. Met innovaties en een krachtige ondersteuning van de merken levert FrieslandCampina een belangrijke bijdrage aan de groei van de categorie. Voor een structurele groei zullen we daarnaast uitgebreid samenwerken met de retailer en er samen voor gaan zorgen dat kaas weer een echte trekker voor de winkel wordt.”

Lees meer in de bijlage Marketing Award, Foodmagazine juni


FrieslandCampina Dagvers

FrieslandCampina Dagvers

Adres: Industrieweg 130-134
3044 AT Rotterdam
   
Telefoon: 010 - 4887000
Fax: 010 - 488 7199
   
E-mail:
Website: www.frieslandcampina.com