Leveranciers

Category Zuivel en Kaas 2010 (Cheese)

FrieslandCampina Dagvers

Milner en Slankie:
Met scherpere positionering groei aanwakkeren

Het boegbeeld binnen 30+ kaas, Milner en Slankie laten dit jaar een mooi volumeherstel zien, na het lastige jaar 2009. De groei binnen Bewust leek eruit;  de opkomst van private label heeft het segment geen groei gebracht.

Het dalende consumentenvertrouwen was vorig jaar terug te zien in de kaasbestedingen. Het aankoopbedrag van kaas is relatief hoog in vergelijking bijvoorbeeld met een pot pindakaas. Binnen kaas zelf was er de beweging dat consumenten meer switch- en prijsbewust gedrag vertoonden, was er de toename van de afvloeiing naar discount en steeg de promotiedruk gedurende het jaar.
Ontwikkelingen die ook de merken Milner en Slankie binnen het segment Bewust hebben geraakt. Beide merken zijn aan een herpositionering onderworpen en vinden hun weg omhoog weer.

 

Samen lekker genieten van Milner


In 2009 is een start gemaakt om de gebruikersgroep van Milner te verbreden. Milner is de lekkerste minder vette kaas waar je van kunt genieten en dat is niet alleen weggelegd voor volwassenen. Milner is ook heel geschikt voor kinderen. Vanaf juni dit jaar wordt de boodschap sterker naar voren gebracht in de nieuwe communicatiecampagne, met als motto ‘Milner; Meer kaas, Minder vet, Ideaal’. Er is een nieuwe tv-campagne gestart en er wordt sterk ingezet op merkactivatie. De succesvolle Milner ontbijtactie afgelopen lente laat zien dat men aan de juiste knoppen draait: de volumegroei komt uit op 3%.

Slankie plust weer
Ook Slankie laat weer een positieve ontwikkeling zien. Slankie 20+ kaas is de lekkere laag vet kaas waar de consument bewust voor kiest, met name wanneer ze bezig is met haar gewicht. De jaarlijkse klassieke ‘lijn’ momenten, zoals bijvoorbeeld januari (na de feestdagen) en voor en na de zomervakantie vormen dan ook bij uitstek ‘Slankie’momenten. De Slankie yogamat spaaractie in afgelopen januari heeft zijn werk gedaan: een spectaculair volumeherstel van +5%. In juni is er een actie met een zomerse voordeelverpakking Slankie smeerkaas en voor na de zomer staat er een consumentenactie op stapel.


Lees meer in de bijlage Zuivel & Kaas, Foodmagazine juni


FrieslandCampina Dagvers

FrieslandCampina Dagvers

Adres: Industrieweg 130-134
3044 AT Rotterdam
   
Telefoon: 010 - 4887000
Fax: 010 - 488 7199
   
E-mail:
Website: www.frieslandcampina.com